WERELDPAARDEN

Welkom in een wereld van paarden!

Ik ben Gert-Jan Woutersen en ik woon in Amersfoort. Naast het lesgeven run ik een pensionstal in Kootwijkerbroek waar ik o.a. de beschikking heb over een 20x40 binnenbaan en 20x60 buitenbaan om te kunnen trainen en les te geven. Ik geef dressuurles op elk niveau, longeerles en 'werk aan de hand' les.

Ik vind het een uitdaging om andere ruiters te inspireren en meer inzicht te krijgen in hun paard en de training van dat paard.

Door goed onderbouwde instructie, een positieve benadering en oog voor paard en ruiter, kunnen veel problemen en frustraties worden voorkomen of opgelost en draagt je training eraan bij dat je paard gezond en fit zijn werk voor je kan doen. Want alleen met een gezond en fit paard kun je resultaten bereiken!

Naast pensionstalhouder, jurylid, ruiter en instructeur ben ik vooral iemand die heel veel kennis tot zich wil nemen en ook wil overdragen.
Als ruiter ben ik het liefst bezig met het verbeteren van mij en mijn paard als combinatie. Ik word net zo blij van de eerste piaffe passen tijdens de training als van een winstpunt tijdens een wedstrijd! Samen met mijn vriendin rijd ik de ruinen  Zowie en Grato, respectievelijk een 17-jarige KWPNer en een 11-jarige PRE. Zowie is momenteel ZZ licht geklasseerd met als doel voor dit jaar de punten halen voor de sub-top wedstrijden. Grato is M2 geklasseerd en hij wordt langzaam voorbereid voor het zwaardere werk. Daarnaast rijd ik nog wel eens de paarden van leerlingen om te voelen wat jij voelt op je paard!

De eerste voorzichtige piaffe! GJ, Zowie en Bastiaan de Recht

Als instructeur ben ik altijd op zoek naar extra kennis die ik kan overbrengen op mijn leerlingen. Niveau van paard en leerling is daarbij ondergeschikt. Paardenwelzijn, ruitergevoel, interactie tussen ruiter, paard en instructeur, gezondheid, de wil om beter te worden, resultaat en plezier zijn voor mij de sleutelwoorden waar het om draait tijdens het lesgeven.

Tijdens die zoektocht naar kennis heb ik heel veel opleidingen doorlopen. Van Emiel Voest tot ORUN, ik heb ze allemaal gevolgd. En altijd miste ik iets... tot ik uitkwam bij Bastiaan de Recht en Amber Koppen van het NCSAH.
Wat ik miste was het waarom. Waarom reageert een paard zoals hij doet? Wat ligt eraan ten grondslag en welke fysieke beperkingen maken dat hij iets niet doet? Bewegingsleer en de biomechanica van een paard zijn een wezenlijk onderdeel geworden van mijn lesgeven en hebben de kwaliteit daarvan in sterke mate verbeterd!
Ben jij een ruiter die op zoek is naar verbetering en resultaat waarbij het welzijn van je paard voorop staat? Dan ben je bij mij als instructeur aan het juiste adres!
E-mailen
Bellen
Map
Info