WERELDPAARDEN

Welkom in een wereld van paarden!

Op innovatieve en systematische wijze help ik je met het opleiden van je paard tot een prettig en atletisch dier waarmee je samen je doel kunt bereiken! De middelen die ik hiervoor inzet zijn vakkennis verkregen door opleiding en ervaring, zicht op paarden en ruimdenkendheid in de gebruikte methoden. Naast mijn klassieke opleiding tot dressuurruiter en de reguliere opleidingen van KNHS en FNRS die ik heb gevolgd, heb ik mij bekwaamd in andere stijlen en benaderingen van paardrijden. Dit om met een zo breed mogelijk spectrum van mogelijkheden een bij de combinatie van paard en ruiter passende, systematische, training aan te kunnen bieden. Het einddoel van de dressuur is 'Durchlässigkeit' . Het paard is op een harmonieuze manier getraind tot Happy Athlete in combinatie met zijn ruiter en laat geheel in ontspanning alle hulpen door. Het skala der ausbildung wordt in het Nederlands ook wel scala van de africhting genoemd. Dit skala is gebaseerd op de zes hoofdbegrippen in de dressuur die gedurende de gehele opleiding van het paard een belangrijke rol spelen en nodig zijn om tot het einddoel te komen. Het scala van de africhting:

Tact van de beweging, Ontspanning, Aanleuning, Impuls, Rechtrichten, Verzameling.Deze kernbegrippen zijn de leidraad bij het geven van de juiste dressuurinstructie en vormen de basis van het systeem waar ik mee werk. Om tot de juiste afstemming te komen en het paard te trainen zijn er belangrijke oefeningen die samen mijn systeem van africhting vormen. Individuele aanpassing van dit systeem maakt dat er sprake kan zijn van op de combinatie gericht maatwerk.

NCSAH

Momenteel ben ik instromer in het sport en trainer traject van de NCSAH van Amber Koppen en Bastiaan de Recht. Met name de link naar de biomechanica en de bewegingsleer geven mij als ruiter en instructeur nog meer inzicht in het trainen van ruiter en paard!

Longeren.

Longeren is een kunst! Simpelweg 'rondslingeren' doet vaak meer kwaad dan goed. Er zijn diverse manieren om het longeren te gebruiken ter verbetering van je paard en als ondersteuning voor het werk onder het zadel.

Het werken aan de dubbele longeerlijnen is een methode om je paard te verbeteren in horizontaal en verticaal evenwicht. Eigenlijk rijdt je je paard zonder er op te zitten en zodoende kan het paard oefeningen aanleren zonder gestoord te worden door het ruitergewicht en eventuele onbalans van de ruiter. Zaken als evenwicht, verzameling, lengtebuiging en ontspanning worden bevorderd en bevestigd. Deze methode is niet voor alle paarden geschikt en daarom ben ik mij via de NCSAH aan het bekwamen in het longeren volgens de regels van de klassieke rijkunst. 


E-mailen
Bellen
Map
Info