WERELDPAARDEN

Welkom in een wereld van paarden!

Het belang van de juiste voeding!


Als pensionstalhouder is het van groot belang dat je samen met je klanten de paarden gezond houdt en in een optimale conditie. Studies wijzen uit dat een paard het best gedijt in een omgeving waar er vaak en regelmatig gevoerd wordt. 2x per dag ruwvoer en lange nachten zonder eten is funest voor elk paard! Daarom krijgt uw kostbare dier bij Wereldpaarden minimaal 1,5 % van het lichaamsgewicht aan ruwvoer verdeeld over 4 voerbeurten met de nadruk op de avond en de nacht. 

De best mogelijke kwaliteit ruwvoer is de basis maar ook daar zit niet alles in wat een paard nodig heeft. Bovendien is het ruwvoer in Nederland, onder invloed van de klimaatverandering en warme zomers, rijk aan suikers en eiwitten. Mede daarom is de aloude basisbrok niet meer van deze tijd. Bij ons op stal staan zeer uiteenlopende types paarden; of je nou lekker naar het bos gaat met je Tinker,  Haflinger of ander type paard of op niveau dressuurt of springt, het kan bij ons allemaal. Maar al die verschillende paarden met verschillende hoeveelheden werk en training maken het voor ons niet makkelijk om een juist voerbeleid te hanteren. Daarom laten we al ons ruwvoer analyseren en op basis daarvan adviseren we één van onze 7 verschillende types krachtvoer, of een combinatie daarvan. Op deze manier is het mogelijk om uw paard optimaal in conditie te houden of te brengen.

Ook kunt u kiezen voor het "nieuwe voeren" van Equilin.  Ben je benieuwd naar wat dit inhoudt? Neem dan contact op via het contactformulier . DIrect bestellen? Klik op onderstaande foto!E-mailen
Bellen
Map
Info